неделя, 17 ноември 2013 г.

Пилешки истории: Доброволчество

Май не съм го споменавала до момента, но участвам в доброволческите акции организирани към Ботаническата градина на БАН в София. За въпросните акции научих случайно от тук: TimeHeroes, и то точно в момент, в който ми липсваше усещането да се чувствам полезна.

Накратко, доброволческите акции в Ботаническата градина имат за цел да подпомогнат поддържането на външните площи. Участниците се занимават с почистване, плевене, окастряне, събиране на сено, засаждане на дръвчета. Акциите са винаги в събота, като започват рано сутрин, пък докогато продължат. Или докогато можеш да присъстваш :)
Какво печелиш ти от цялата работа? Ами, запознаваш се с един куп интересни растения, влагаш градивен труд, следиш нагледно резултатите от работата си, срещаш се с нови хора, гледката от Ботаническата градина разстила София в дланта ти и се отморяваш от седмичния стрес в офиса. Пък и помагаш за поддръжката на градината, която никак не е малка, а в нея се оказва, че работят едва шепа хора - крайно недостатъчно.

Благодарности отправям към инж. Пенко Пенков, двигател на тази хубава идея!

 11.05.2013 - Първата ни акция в Ботаническата градина включваше усърдно кастрене на клонки и храсти, непорасли където трябва.

 16.11.2013 - Една малка госпожица от рано се интересува с какво може да помогне.
16.11.2013 - Включвам и Иво в доброволческата акция. Заедно засадихме няколко храстчета и дръвчета. За да отбележим участието си, Иво импровизира българското знаме на върха на изсъхнал клон от шипка, който използвахме вместо колче.

Няма коментари:

Публикуване на коментар