вторник, 2 декември 2014 г.

Подайте ръка на Боби, за да има шанса да проходи отново!

Чудесната Лола (според акта за раждане всъщност Анна, но ние много-много не му вярваме), която се подвизава като редактор на единственото по рода си българско онлайн списание за мотори, мотористи, мотоциклетисти и всички мото-любители - Bulgarian Motorcycle Magazine (BMM), напоследък между всички неотложни анагжименти се е захванала и с организацията на едно благородно събитие. 

На 09.12.2014 от 20 ч клуб-бар Rock IT ще се проведе благотворителен търг, с цел набиране на средства за медицински процедури на мотоциклетиста Борис Христов, който от 2010г. насам вследствие на катастрофа е в инвалидна количка. Боби има нужда от 8 вливания на стволови клетки в Москва, за да може да проходи отново. Всяко едно от тези вливания струва 5500 евро. Пълната история можете да прочетете на http://www.bmm.bike/issue/4/?page=147. Иначе казано, Лола разчита на помощта на хора с добри сърца да осъществят настоящата мечта на младия Боби отново да проходи и да води пълноценен живот. 

И добрите хора, разбира се, не спират да откликват. Предназначените за търга предмети са доброволно дарени, а сред тях има някои наистина уникални находки. Например, страхотно запазена (и лично разцъкана от мен) пишеща машина Smith Corona Galaxie със стартова цена за търга 50 лв. Това бижу за литературния гений е дарено от Григор Атанасов, в отлично работно състояние и с оригинално куфарче.


Има и ръчно декорирани авторски предмети, като например етно комплект свещник и рамка за снимка на една от първите декупажистки в България - Любомира Бончева, която е и първата българка - член на една от най-авторитетните международни асоциации по декупаж - National Guild of Découpeurs: Découpage Artists Worldwide. Стартова цена на комплекта за търга - 40 лв.


Не на последно място всеки мото-любител ще може да наддава за ръчно сглобен декоративен мотоциклет, дарен от Делян Донев. Стартова цена за търга - 20 лв.


Някои от участниците в търга за Боби са решили да се включат и с нетрадиционен подход. Така небезизвестният моторист Коста Атанасов, по-известен като Джови или Джовката, а също и с това, че направи околoсветско пътешествие сам с мотора си, дарява преживяване, описано простичко като "Вечеря с Джови, неговите разкази и мото-шницели". Със стартова цена от 50 лв. за търга можете да се сдобиете с една невероятна среща с човек, който има какво да ви разкаже и определено знае как да ви го поднесе! А е много вероятно да ви запали по приключенията и съвсем скоро да се намерите на пътя към някоя далечна страна, с карта и GPS в едната ръка, а в другата - верен приятел, мотор или раница със сандвичи, пардон, мото-шницели!


Сред останалите предложения за търга са мобилен телефон, уникална аерографисана каска Ace of Spades, текстилни мото яке, панталон и ръкавици, както и карти за отстъпка от магазин Мото Акцент. Разбира се, ще има и кутия, в която всеки, който желае, може да остави пари, за помогне на Боби!

Ако искате да подадете ръка на Боби, заповядайте в клуб-бар Rock IT на 09.12.2014 г. от 20 ч! За музикалното настроение на събитието ще се погрижат страхотните Sugar DJ’s.

А ако желаете да се включите и извън търга, можете да направите дарение по следните сметки:
Дарителска сметка за набиране на средства: 
Банка ДСК Пр/Сметка 020000000020241064
IBAN: BG44STSA93000020241064
BIC: STSABGSF
Титуляр на сметката – Борис Павлов Христов
РayРal: aaron000@abv.bg

*Всички снимки са предоставени с любезното съдействие на онлайн списание BMM!

1 коментар: