Херцогенаурах

Херцогенаурах е малко градче в Средна Франкония, Бавария. С близо 100-годишна история, то е популярно като родното място на световноизвестните спортни марки Adidas и Puma. По-голямата част от близо 23-хилядното му население днес е заета в концерна Schaeffler AG. 
Накратко, звучи като някой супер индустриализиран град. А се оказва оазис на спокойствието. За 5-те пълни дни там само веднъж се издразних на съседа, който реши да пусне косачката за трева в 15ч следобед, когато се наслаждавах на следобедната си сиеста. Ама минало бешело :)

В тази къща е квартирата на Георги - крайното прозорче по диагонал и надолу вляво от сателитните чинии е прозорчето на кухнята. Двете дървета са разположени на брега на р. Аурах. Какво повече да искаш?

А, да, елени, искай елени! Въпросното "стопанство", чиято собственост са елените, се намира зад гърба ми спрямо мястото, от което снимах къщата на горната снимка. Всяка сутрин докато си приготвях кафето и закуската се виждаха елените как си пасат кротичко. Следобед явно отиваха да си почиват на сянка, защото през октомври там още напичаше. 

Излизайки от къщата като тръгнеш наляво и на клиниката пресечеш и свиеш вдясно, а после хванеш първата пресечка вляво, вървиш до края на пътя и минеш през пролуката между шубраците (асфалтирана е, спокойно), продължавайки по алеята все направо (внимавай с пресичането до Edeka!), следваш пътя покрай OMV, училището и вече следваш все главната улица, стигаш до кръговото и хванеш ли втория изход, значи вече си на центъра на Херцогенаурах :)

 Ако си прочел горните напътствия, тази къщичка се намира в сектора "вървиш до края на пътя"...

... А тази гледка се открива след като минеш пролуката в шубраците :)

Тук си вече на алеята :)


Коментари

Популярни публикации от този блог

Непознатата природа на София